Saturday, March 28, 2020

03. ΟΡΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΝΕΟΥ ΜΕΛΟΥΣ

ΟΡΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΝΕΟΥ ΜΕΛΟΥΣ
Στο εξης οι οροι και οι προυποθεσεις για την εγκριση εγγραφης νεου Μελους, θα εχουν ως ακολουθως :
1.-Συμπληρωση και αποστολη προς το Ε.Σ.Χ.Ε. της σχετικης φορμας «Αιτησεως Εγγραφης Μελους»,
2.-Η «Αιτηση εγγραφης Μελους», θα πρεπει να συνοδευεται από την γραπτη εγκριση δυο ηδη μελων, τα οποια θα αποστελλουν επιμεριστικα και γραπτη επιστολη στην οποια να ανφερουν τους λογους για τους οποιους προτεινουν την εγγραφη του υποψηφιου Μελους και να βεβαιωνουν ότι αυτό μπορει να ακολουθησει τα δεδομενα και τον Εσωτερικο Κανονισμο του Ε.Σ.Χ.Ε., καθως επισης και από αντιγραφο Ποινικου Μητρωου του εκπροσωπου αυτου (υποψηφιου Μελους),
3.-Στην φορμα Αιτησεως εγγραφης Μελους θα αναγραφεται εκτος των αλλων, υποχρεωτικα και το Α.Φ.Μ. και η Δ.Ο.Υ. του υποψηφιου Μελους, προκειμενου να διαπιστωνεται και η νομοτυπη λειτουργια του. Επισης θα αναφερεται και η ιδιοτητα του «Προσωπου» (Φυσικο η Νομικο),
4.-Τα υποψηφια Μελη που λειτουργουν ως Σωματεια θα προσκομιζουν ταυτογχρονα με την αιτηση και θεωρημενο αντιγραφο του εν ισχυ καταστατικου τους. Ειδικοτερα δε, για τα αθλητικα σωματεια, η αιτηση θα πρεπει να συνοδευεται από τα εξης :
-Λιστα Μελων Δ.Σ.,
-Λιστα ενεργων Αθλητων χορου,
5.-Συννημενα (με την αιτηση εγγραφης), το υποψηφιο Μελος, θα αποστελλει γραπτη επιστολη στην οποια θα αναφερονται οι λογοι για τους οποιους αιτειται την εγγραφη του και θα βεβαιωνει επισης, ότι συμφωνει με το ισχυον Καταστατικο και τον εσωτερικο Κανονισμο του ΕΣ.Χ.Ε. , για τον οποιον θα λαμβανει γνωση και με τον οποιον θα πρεπει να συμμορφωνεται,
6.-Το Δ.Σ., υποχρεουται σε διαστημα το πολύ δυο (2) μηνων από την ημερομηνια υποβολης της αιτησεως εγγραφης Μελους, να αποφασισει σχετικα και να ενημερωσει γραπτως το υποψηφιο Μελος. Σε περιπτωση μη εγκρισεως του αιτηματος εγγραφης, θα πρεπει να αναφερονται στην επιστολη του Ε.Σ.Χ.Ε. επακριβως οι λογοι για τους οποιους δεν εγινε δεκτη η εν λογω αιτηση. Το υποψηφιο Μελος σε αυτή την περιπτωση, συμφωνα με σχετικο αρθρο του ισχυοντος κατάστατικου, εχει την δυνατοτητα προσφυγης στην επομενη Γενικη Συνελευση των Μελων, για την τελικη διευθετηση του αιτηματος εγγραφης. Η γραπτη απαντηση από μερους του Δ.Σ., σε καθε περιπτωση, θα πρεπει να κοινοποιηθει στο υποψηφιο Μελος, σε διαστημα όχι μεγαλυτερο του ενός (1) μηνος, από την ληψη της σχετικης αποφασεως.
Σε περιπτωση εγκρισεως του αιτηματος εγγραφης, θα πρεπει να ακολουθησουν τα κατωθι :
α)-Το νέο Μελος, σε διαστημα δεκα (10) ημερων από την κοινοποιηση της εγκρισεως εγγραφης, θα πρεπει να καταβαλλει το ποσον που αντιστοιχει στην εγγραφη του και στην ετησια συνδρομη του προς το Ε.Σ.Χ.Ε. Να σημειωθει ότι στην περιπτωση που η εγγραφη του νεου Μελους, λαβει χωρα μετα την 30η Ιουνιου, τοτε αυτό υποχρεουται στην καταβολη μονο του 50% της συνολικης ετησιας συνδρομης του.Το ποσον της εγγραφης δεν επηρεάζεται.
β)-Το νέο Μελος θα αποκτα αμεσως όλα τα δικαιωματα ενός πληρους Μελους, εκτος του δικαιωματος του «εκλεγεσθαι». Το δικαιωμα αυτό θα αποκταται μετα την παροδο χρονικου διαστηματος ενός ετους.
γ)-Σε κάθε περιπτωση, ένα διαπιστωθει ότι το νέο Μελος, δεν ακολουθει τον εσωτερικο Κανονισμο και το ισχυον καταστατικο και δεν λειτουργει για την προωθηση των σκοπων και στοχων του Ε.Σ.Χ.Ε., το Δ.Σ. διατηρει ανα πασα στιγμη το δικαιωμα να διαγραψει το Μελος και να μην ανανεωσει την συνδρομη του. Σε αυτή την περιπτωση το νέο Μελος εχει την δυνατοτητα προσφυγης για την περαιτερω οριστικη επιλυση του θεματος, στην επομενη Γενικη Συνελευση των Μελων. Η παρουσα διαταξη, ισχυει γενικα για όλα τα Μελη (παλαια - νεα).
δ)-Στη περιπτωση που το νέο Μελος, μετα την παροδο ενός (1) ετους, δεν ανανεωσει την συνδρομη του και αποχωρησει αυτοβουλα από τις ταξεις των Μελων του Ε.Σ.Χ.Ε., δεν θα του δινεται στο μελλλον η δυνατοτητα πιθανης επανεγγραφης. Επισης η παρουσα διαταξη, ισχυει και για τα παλαια Μελη.
ε)-Στην αιτηση εγγραφης, θα πρεπει να αναφερεται ευκρινως και το ακριβες ονοματεπωνυμο του εκπροσωπου (εάν προκειται για νομικο προσωπο). Ο εν λογω εκπροσωπος δεν μπορει παραλληλα να εκπροσωπει γενικα και καποιο άλλο Μελος, εκτος της περιπτωσεως γραπτης σχετικης εξουσιοδοτησεως εκπροσωπου αλλου Μελους και μονο για διαδικασιες ψηφοφοριας, σε Γενικες Συνελευσεις.
στ)-Αλλαγη εκπροσωπου μελους (για νομικα προσωπα), μπορει να λαβει χωρα ανα πασα στιγμη, με σχετικη γραπτη επιστολη προς το Δ.Σ., η οποια να φερει σφραγιδα του Μελους και υπογραφη του παλαιου εκπροσωπου, θεωρημενη από αρμοδιο οργανο (πχ : ΚΕΠ). Η επιστολη αυτή θα πρεπει να συνοδευεται και από αντιγραφο ποινικου μητρωου του προτεινομενου νεου εκπροσωπου. Το Δ.Σ. διατηρει το δικαιωμα μη αποδοχης του νεου εκπροσωπου, εάν συντρεχουν σοβαροι λογοι.
ζ)-Στη περιπτωση αλυσιδας Σχολων (Franchising), δεν δινεται η δυνατοτητα διαφορετικης εγγραφης των εν λογω σχολων. Ολες οι σχολες αυτές με την ιδια επωνυμια, θα θεωρουνται ως «ένα Μελος» και θα οριζουν από κοινου το ατομο που θα τους εκπροσωπει προς το Ε.Σ.Χ.Ε. Σε αυτή την περιπτωση η αιτηση εγγραφης θα συνοδευεται από συννημενη επιστολη, στην οποια θα αναφερονται επακριβως τα στοιχεια (διευθυνσεις – τηλεφωνα κλπ), των υπολοιπων σχολων, στις οποιες θα αποστελλεται ωστοσο, αλληλογραφια, επιμεριστικα.
7.-Όλα τα Μελη θα μπορουν να αποστελλουν στις Γενικες Συνελευσεις μεχρι δυο (2) εκπροσωπους, με δικαιωμα όμως για μια (1) ψηφο.
8.-Σε περιπτωση που το υποψηφιο Μελος λειτουργει σε περιοχη, οπου υπαρχει ηδη άλλο μελος του Ε.Σ.Χ.Ε. τοτε θα ενημερωνεται σχετικα, το υπαρχον Μελος και το Δ.Σ. θα ελεγχει αρχικα ένα επηρρεαζεται η καλη λειτουργια του ηδη υπαρχοντος Μελους. Θα λαμβανονται υπ ‘οψιν ολες οι παραμετροι, πριν την οριστικη αποφαση του Δ.Σ., το οποιο σε κάθε περιπτωση θα πρεπει να αποφασιζει για καλο των Μελων μεν, αλλα κατά κυριο λογο για επιτευξη των σκοπων και στοχων του ΕΣΧΕ, συμφωνα με το ισχυον Καταστατικο. Επομενως θα λαμβανεται υπ’ οψιν κατά κυριο λογο, αφ’ ενός η «δυναμικη» του υποψηφιου Μελους και αφ’ ετερου η εν γενει δραστηριοποιηση του παλαιου Μελους.
Σαν γενικη παρατηρηση θα πρεπει να σημειωθει, ότι αφ’ ενός το Ε.Σ.Χ.Ε. θα δεχεται μονον οσα Μελη μπορουν να ακολουθησουν τα οσα υπαγορευονται από τον Εσωτερικο Κανονισμο και το ισχυον Καταστατικο και ότι αφ’ ετερου όλα τα Μελη θα πρεπει να λειτουργουν ομαδικα, με κοινους στοχους και επιδιωξεις, μεσα στα πλαισια της ελευθερης αγορας μεν, αλλα χωρις προσωπικες η άλλες κακοβουλες αντιπαλοτητες, κατω από την στεγη του Ε.Σ.Χ.Ε. το οποιο σε κάθε περιπτωση θα πρεπει να εξασφαλιζει την αρμονικη και επιτυχημενη σε κάθε τομεα συνυπαρξη των Μελων του.
  
 

Connect To Us

Follow us on Twitter
Like us on Facebook
Join us on Google+
Subscribe RSS Feeds
Contact us 

 
http://www.wdcamateurleague.com/